Un jucător de poker are stăpânirea de sine a unui şahist, luciditatea unui scrimer, abilitatea unui judoka în a specula slăbiciunile adversarului, dar şi duritatea unui boxer atunci când îşi zdrobeşte adversarul cu o mână sigură. Toate acestea, plus popularitatea crescută, sunt motive de a vorbi despre poker ca despre un sport.
Jocul de poker a luat în ultimii ani o amploare la care nici cei mai înfocaţi susţinători ai lui nu se aşteptau. Cândva practicat doar în anumite cercuri, acum, când prin internet a devenit accesibil tuturor, pokerul s-a transformat într-un fenomen de masă.
Peste 60.000 de participanţi la o ediţie aniversară
Media spectatorilor la partidele din Liga I de fotbal se apropie la 4.500 de oameni pe meci. La turneul "live" World Series of Poker 2011 au fost 6.865 de concurenţi, în timp ce la ediţia aniversară a zece ani de Pokerstars au participat "online" 62.116 oameni.
Contrar imaginii proiectate de filmele "Hollywood"-iene, în care jucătorii sunt prezentaţi ca nişte "gangsteri" care aruncă banii pe masa de poker, un turneu "live" se aseamănă mai mult cu o mulţime de matematicieni strânşi la o conferinţă ştiinţifică în care, uneori, entuziasmaţi sau dezamăgiţi de rezultatele lucrării prezentate, îşi exprimă adevăratele sentimente de bucurie sau tristeţe.
Premii de peste două milioane de euro!
Evenimentul principal al World Poker Tour Praga Bwin l-a costat pe fiecare participant 3.500 de euro, premiile totale ajungând la 2.360.050 de euro. Primul loc a fost ocupat de rusul Andrey Pateychuk, care a luat acasă 468.200 de euro, dar, dincolo de banii impresionanţi care se învârt în lumea pokerului, rămâne spectacolul oferit de un asemenea turneu.
Dealerii, ca nişte arbitri veritabili de fotbal, sunt din ţări diferite, doar "crema" celor care ştiu să împartă cel mai bine cărţile de joc. Bodyguarzii