Panica a cuprins întrega ţară. Avem o iarnă grea, cu multe fenomene extreme. Ieri, ministrul Traian Igaş a aruncat bomba care a băgat frica în români: „Da, s-a anticipat că vor fi nămeţi mai mari ca în 1954!"
Meteorologii au anunţat cod portocaliu pentru ger şi cod galben pentru ninsori şi polei, în acest weekend. Afirmaţia ministrului Igaş s-a răspândit cu rapiditate. Imediat s-a instalat panica, iar oamenii au început să se îndemne să plece acasă mai devreme, să facă provizii pentru o perioadă mai lungă.
Ministrul de interne a întărit teama oamenilor când a anunţat că a fost convocat Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pentru măsuri excepţionale în următoarele zile.
În dimineaţa zilei de 3 februarie 1954, bucureştenii s-au trezit cu geamurile acoperite de troiene
Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, a explicat de ce sunt necesare măsuri imediate, chiar înainte de a începe urgia. Ea a spus că au fost curăţate drumurile naţionale şi Autostrada Soarelui, preventiv, înainte să ningă din nou, pentru că nu mai vrea să vadă oameni înzăpeziţi, ca săptămâna trecută.
Capitala a fost blocată. Militarii au folosit sănii trase de cai pentru distribuţia alimentelor
Indiferent ce spun oficialii, ne temem să nu trăim o iarnă extrem de grea. Poate că s-ar putea repeta urgia din februarie 1954. Click! a aflat din gura unui specialist renumit cum a fost, cu adevărat, în iarna 1954. Meteorologul Dumitru Baltă era copil şi locuia la bunicii săi, într-un sat din Călăraşi.
În multe zone nămeţii depăşeau un metru înălţime
„Casa bunicului meu era la marginea satului, exact în bătaia crivăţului. Când au văzut că începe să ningă cu fulgi mari şi rari, ţăranii au înţeles că urmează să ningă mult. Au adus în casă lemne, scara, lopeţi şi animale, pregătiţi pentru ce poate fi m