Jurnaliştii de la Reuters au votat să intre în grevă, pe 9 şi 10 februarie, fiind nemulţumiţi de salariile lor, aceasta fiind prima acţiune de acest gen din ultimii 25 de ani a angajaţilor agenţiei de presă, informează guardian.co.uk, citat de Mediafax.
The National Union of Journalists (NUJ), sindicatul angajaţilor de la Thomson Reuters, a votat, cu o majoritate covârşitoare, începerea unei greve de 48 de ore, săptămâna viitoare. Acţiunea va avea loc concomitent cu publicarea rezultatelor financiare ale companiei Thomson Reuters.
„Am încercat foarte tare să ajungem la o înţelegere cu managementul, dar refuzul companiei de a îmbunătăţi oferta de creştere salarială, care este sub rata inflaţiei, după ani în care salariile au fost reduse, a făcut ca jurnaliştii de la Thomson Reuters să voteze, cu o majoritate covârşitoare, să intre în grevă, pentru prima dată în ultimii 25 de ani“, au declarat reprezentanţii National Union of Journalists, Mike Roddy şi Helen Long.
Aceştia au precizat că Thomson Reuters trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru o asemenea acţiune. „Compania a ignorate semnalele potrivit cărora mulţi angajaţi au ajuns într-o situaţie critic“, au adăugat Mike Roddy şi Helen Long. Ei au mai spus că cei mai afectaţi jurnalişti de la Reuters sunt cei ale căror familii nu îşi permit să locuiască în Londra.
Astfel, 83 la sută din membrii sindicatului au votat în favoarea grevei care va începe pe 9 februarie, la miezul nopţii, şi va dura 48 de ore.
Acelaşi sindicat al jurnaliştilor Reuters a ameninţat cu greva în 2008 şi 2009, când s-au făcut restructurări, după fuziunea Reuters - Thomson.
„Am fost informat de NUJ că aproximativ 150 dintre membrii staff-ului nostru vor participa la o grevă care va avea loc joi, 9 februarie, şi vineri, 10 februarie. Regretăm acest lucru şi avem în plan să facem în aşa fel încât să asi