Ce te poate determina să te laşi de antrenorat şi să te apuci de pregătirea fizică a celor accidentaţi? Explică Horea Codorean, cel pentru care dragostea faţă de meserie a apărut abia după ce şi-a dat seama că a antrena o grupă de copii la Steaua nu este ceea ce-şi doreşte de la viaţă. "Viaţa de antrenor e grea şi toată lumea ştie asta. Nu a fost pentru mine totuşi. Totul s-a schimbat dintr-o întâmplare".
A fost nevoie de un drum cu maşina până în Germania alături de familie pentru a-şi găsi vocaţia. "Îl conduceam împreună cu tata pe fratele meu, Ionuţ, la Bielelfeld, acolo unde urma să desfăşoare un stagiu de practică. Pe drum, ei tot vorbeau despre ale lor... operaţii, diagnostice. Atunci mi-a venit o idee. M-am întrebat: «Ce face tata? E medic radiolog! Fratele meu cu ce se ocupă? Operează după ce tata pune diagnosticul!». Ca să se închidă cercul, lipsea partea de recuperare după operaţie. Ei bine, asta fac eu acum", mărturiseşte Codorean.
"Gabi Matei a tras de el şi s-a accidentat"
Ce face Horea Codorean la Steaua? Se ocupă de recuperarea fotbaliştilor care vin după accidentări. În turul campionatului, a avut mult de lucrat. Gabi Matei, Răduţ, Florin Costea sau Gardoş i-au trecut prin mână, iar în acest moment doar fundaşul dreapta mai are mici probleme, restul fiind recuperaţi.
"Gabi Matei a suferit la Pandurii o serie de leziuni musculare. Pe acest fond, a tras de el la Steaua pentru a demonstra că merită să fie titular şi, în meciul cu Astra, din cauza mai multor factori, i-a cedat ligamentul. Răduţ a fost şi el într-o situaţie asemănătoare, în sensul în care dorinţa de a juca şi de a-i arăta lui Levi ce poate a fost mai mare decât răbdarea pentru recuperare. Florin Costea este un caz aparte, el abia de acum o să arate la fel cum arăta la Craiova. Problemele lui au apărut pentru că, din punct de vedere fizic, el nu a fost la fel, dar