Ninsoarea şi gerul năprasnic se pare că le dau unora şi idei de afaceri. În tot mai multe ţări, arhitecţii, inspiraţi de această vreme şi de temperaturile extrem de scăzute, s-au apucat să ridice hoteluri de gheaţă şi zăpadă, iar rezultatele sunt de-a dreptul fascinante. Zeci de curioşi străbat anual mii de kilometri pentru a vedea aceste adevărate palate de cleştar şi pentru a trăi experienţa unui somn într-un asemenea loc, unde mercurul din termometre nu urcă niciodată mai sus de -2 grade. Site-ul www. theworldroamer.com vă arată cele mai frumoase hoteluri de acest gen, printre care se află şi cel de la Bâlea Lac, din România. Ninsoarea şi gerul năprasnic se pare că le dau unora şi idei de afaceri. În tot mai multe ţări, arhitecţii, inspiraţi de această vreme şi de temperaturile extrem de scăzute, s-au apucat să ridice hoteluri de gheaţă şi zăpadă, iar rezultatele sunt de-a dreptul fascinante. Zeci de curioşi străbat anual mii de kilometri pentru a vedea aceste adevărate palate de cleştar şi pentru a trăi experienţa unui somn într-un asemenea loc, unde mercurul din termometre nu urcă niciodată mai sus de -2 grade. Site-ul www. theworldroamer.com vă arată cele mai frumoase hoteluri de acest gen, printre care se află şi cel de la Bâlea Lac, din România.
Hotelul de gheaţă din provincia canadiană Quebec, inaugurat pe 1 ianuarie 2001, e unul dintre puţinele stabilimente de gheaţă din America de Nord. În fiecare an, 60 de muncitori folosesc 500.000 de tone de gheaţă şi 15.000 de tone de zăpadă pentru a ridica structura care poate găzdui până la 85 de paturi acoperite cu blănuri de căprioare şi saci de dormit. O noapte costă 520 de euro.
Hotelul de gheaţă din Sorrisniva, Norvegia, e cel mai nordic de acest tip din Europa. Complexul include 30 de camere, decorate cu sculpturi din gheaţă, o capelă şi un bar. Mâncarea şi băuturile sunt servite în pahare şi farfurii