Alimentarea cu gaze naturale a tuturor consumatorilor se desfasoara in conditii normale, toate sursele de aprovizionare fiind asigurate, a anuntat sambata Ministerul Economiei, care precizeaza ca importurile de la Gazprom sunt la nivelul solicitat de Romania. Reactia a venit dupa ce gigantul rus a anuntat nu poate asigura livrarea unor canititati suplimentare de gaze cerute de tari din Europa occidentala pentru a face fata valului de frig, dand insa asigurari ca volumele prevazute in contractele actuale au fost respectate.
"Importurile de gaze, provenite de la compania rusa Gazprom, se desfasoara la nivelul solicitat de Romania, astfel incat nu vor exista probleme in asigurarea alimentarii cu gaze a tuturor consumatorilor in zilele urmatoare", mentioneaza MInisterul Economiei, citat de Mediafax.
Intr-o declaratie pentru B1TV, ministrul Ioan Ariton a spus ca "aceasta problema (n.red. a imposibilitatii Gazprom de a livra gaze suplimentare in Europa de vest) nu ne vizeaza. Romania are stocuri suficiente".
'); document.write(''); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split('.'); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + "." + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape("%3Cscript src='http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/e618ecd86c4342bcfdd74e60bfb9ab2b/"+ cHannel_domain +"' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));
Consumul de gaze din Romania a atins in ultimele zile valori record, depasind 70 de milioane de metri cubi pe zi. Importurile reprezinta in aceasta perioada aproximativ 25% din consum, diferenta fiind asigurata cu gaze din productia interna si depozite.
Romania importa gaze prin companii intermediare de la grupul rus Gazprom, si de la companii din vestul Europei, prin conducta Arad-Szeged (Ungaria). Alimentarea cu gaze naturale a tuturo