Estimările specialiştilor spun că bolile de inimă vor deveni cea frecventă cauză de mortalitate şi vor ajunge să ucidă în fiecare an peste 25 de milioane de oameni. Principalul factor al bolilor de inimă este alimentaţia. Sursa: HUFFINGTON POST
Un studiu făcut în SUA estimează că, până în anul 2020, bolile de inimă vor fi principala cauză de mortalitate. Peste 25 de milioane de oameni ar putea să moară anual din cauza complicaţiilor la inimă.
Deoarece aceste boli au ca principală cauză alimentaţia, vă recomandă 10 alimente care îmbunătăţesc circulaţia sângelui în corp şi sănătatea inimii.
Peştele
Asociaţia Americană pentru Sănătatea Inimii recomandă consumul de peşte de cel puţin două ori pe săptămână. Este bun în special peştele mai gras deoarece este mai bogat în acizi graşi de tip Omega-3. Aceşti acizi graşi reduc riscul de a suferi de artrită, scad nivelul colesterolului şi al tensiunii arteriale.
Uleiul de măsline
Schimbaţi uleiul normal sau untul cu uleiul de măsline pentru că ajută la reducerea nivelului de colesterol. Grăsimile monosaturate care se găsesc în uleiul de măsline sunt cele mai “sănătoase" dintre grăsimi, dar nu trebuie uitat că ele rămân totuşi un tip de grăsimi, aşa că trebuie folosit cu moderaţie chiar şi uleiul de măsline.
Nucile
Un studiu amplu realizat anul trecut a arătat că dacă un om înlocuieşte în alimentaţia sa consumul de carne roşie cu cel de nuci, riscul de a suferi un accident vascular cerebral scade cu 17%. Grăsimile nesaturate din nuci pot ajuta la reducerea colesterolului în comparaţie cu carnea roşie, însă nu trebuie uitat faptul că chiar şi aşa au un nivel destul de ridicat de grăsimi şi calorii. Consumaţi nuci cu grija ca porţiile să fie moderate.
Fructele de pădure
Fructele de