Reporter: Povestiţi-ne de cât timp jucaţi teatru de revistă?
Cristina Stamate: Sunt la "Tănase" din anii ‘70. Asta am făcut mereu, teatru de revistă, iar acum joc în trei spectacole la "Constantin Tănase": "Idolii femeilor", "Revista revistelor" şi "Arca lui Nae şi Vasile".
Rep.: Aţi jucat chiar şi în primele zile ale anului 1990.
C.S.: Prin prisma celor petrecute atunci era riscant. Pentru mine a fost ceva absolut special, ieşit din comun. Cred că a fost singurul teatru care a deschis porţile atunci, pe 9 ianuarie, şi am avut public, cu tancurile în faţa teatrului, că se credea că teroriştii vor să-şi ia revanşa.
Rep.: Aveţi publicată o carte de bucate şi una de eseuri? Vă gândiţi să mai scrieţi?
C.S.: Nu ştiu, probabil că da. Dar acum fac teatrul cu copii, cred că asta e vocaţia mea reală, şcoala de teatru Cri$ $tar. Scriu acum spectacole pentru aceşti copii. Umple locurile goale...
În turneu. Un colţ european, alături de Adriana Trandafir, Vasile Muraru şi Nae LăzărescuRep.: De cât timp vă ocupaţi de şcoală?
C.S.: Am făcut zece ani înainte de Revoluţie, iar acum de 7 ani. Pot spune că am făcut 17 ani, în ttal. Nu este după modelul curs. Acum construim pagina de internet a şcolii. Trăiesc în mijlocul unor lucruri care mi se par fabuloase, îmi place internetul, îmi place tot ce e nou în comunicare. La cursurile mele au venit părinţii copiilor, care-şi aduc prietenii, rudele, fraţii. Media de vârstă este de 12-14 ani, deşi avem o fetiţă, Şeşi, de trei ani. Am profesor de dans, profesor de vorbire scenică şi de exerciţiu de improvizaţie. Facem două spectacole pe an, de Crăciun şi la finalul anului şcolar.
Rep.: Ce fel de spectacole faceţi cu ei?
C.S.: Îi învăţăm să vorbească, să fie mai siguri pe ei. O doamnă psiholog mi-a spus că fac o adevărată terapie cu ei. I-am făcut să caute pe internet Car