Cu o zi inainte de funeraliile lui Kim Jong Il, George Hadjipateras, in varsta de 36 de ani, si-a pus costumul negru, camasa alba si cravata neagra si s-a dus la ambasada Coreei de Nord din vestul Londrei.
Sub portretul Marelui Lider, la receptie, erau asezate cu grija garoafe rosii, in forma de stea.
George a strans mana secretarului ambasadei si a soptit ca fostul lider a fost "o lumina, nu numai pentru poporul sau, dar si pentru revolutionarii din intreaga lume", scrie Time.
Desi nu a fost niciodata in Coreea de Nord, pentru ca nu ii place sa calatoreasca, Hadjipateras admira stilul de viata al locuitorilor Coreei de Nord. "Oamenii din Republica Populara Democrata Coreeana nu se plimba aiurea, ascultand Jay-Z la iPhone, si nici nu stau in mijlocul strazii injurandu-si liderii. Insa unde altundeva in lume poti sa eviti sa fii bombardat non-stop de Coca-Cola, McDonald's, sexualitatea copiilor la televizor sau emisiuni ca Big Brother?".
Cei care nu l-au plans pe Kim Jong Il, trimisi in lagare de munca
De zece ani, George Hadjipateras este membru al Asociatiei Prieteniei Nord-coreene, fondata in 2000 de Alejandro Cao de Benos de Les y Perez, un spaniol de vita nobila, caruia decedatul presedinte i-a acordat titlul de cetatean de onoare al Coreei de Nord, numindu-l totodata "Delegat Special de Onoare al Comitetului pentru Relatii Culturale cu Tarile Straine".
Asociatia este portavocea regimului de la Phenian in Europa.
Relatarile media europene despre moartea presedintelui Coreei de Nord, Kim Jong-il, au semanat destul de mult intre ele, aproape toate punand accentul pe excentricitatea dictatorului, pe povestile bizare publicate in presa statului comunist despre "Liderul Iubit".
Un exemplu a fost faptul ca fostul lider al Coreei de Nord nu a folosit niciodata o toaleta. Pentr