In ciuda faptului ca premierul Emil Boc si intregul Guvern si-au depus demisia, luni dimineata, leul a reusit sa inregistreze o crestere in fata monedei unice europene.
De obicei, astfel de turbulente politice au "darul" de a provoca probleme monedei nationale, investitorii considerand ca e prea riscanta. Insa, luni, dupa anuntul privind demisia, Banca Nationala a Romaniei a afisat un curs oficial de 4,3420 lei/euro, in scadere cu 0,11 procente fata de ziua de vineri.
Stabilitatea ar putea fi explicata si prin faptul ca Romania are un acord cu Fondul Monetar International, iar tintele de deficit si crestere economica mentionate in acest acord trebuie indeplinite indiferent de cine vine la putere, prin urmare va exista o politica economica similara si in viitor.
De altfel, si liderii Opozitiei au precizat ca vor continua programul cu FMI, in urma intalnirii cu membrii misiunii comune a instititutiei financiare, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, care au incheiat vizita in Bucuresti.
In schimb, leul s-a depreciat fata de dolarul american cu 0,93 la suta, comparativ cu ultima zi a saptamanii trecute. Astfel, banca centrala a anuntat un curs oficial de 3,3295 lei/dolar.
Nici francul elvetian nu a reusit sa se aprecieze in fata leului, cursul coborand de la 3,6071 lei/unitate la 3,5979 lei/unitate.
De asemenea, pretul aurului s-a micsorat de la 186,6334 lei/gram, vineri, la 183,6147 lei/gram, in prima zi a saptamanii.
In ciuda faptului ca premierul Emil Boc si intregul Guvern si-au depus demisia, luni dimineata, leul a reusit sa inregistreze o crestere in fata monedei unice europene.
De obicei, astfel de turbulente politice au "darul" de a provoca probleme monedei nationale, investitorii considerand ca e prea riscanta. Insa, luni, dupa anuntul privind demisia, Banca Na