Colecţia de iarnă a alimentelor bune pentru sănătatea noastră, care nu ne îngraşă, dar care în acelaşi timp ne întăresc organismul pentru a face faţă gerului de afară sunt pregătite să defileze de pe podium direct spre frigiderele noastre. Sursa: Huffington Post
Au trecut sărbătorile de iarnă, perioada în care avem tendinţa să mâncăm mai mult decât ar trebui, a trecut şi luna ianuarie, cea în care ar fi trebuit să încercăm să revenim la meniul normal. Acum este momentul să alegem alimentele care să ne dea suficientă energie, dar şi vitamine, astfel încât să trecem peste perioada geroasă fără să răcim şi fără să punem kilograme în plus.
În continuare, jurnaliştii de la Huffington Post ne propun o listă de 7 alimente destul de rar întâlnite în alimentaţia noastră de zi cu zi, dar care sunt numai bune pentru a trece în deplină siguranţă prin gerul care s-a abătut asupra întregii Europe.
Kiwi
“Kiwi este o foarte bună sursă de fibre", ne explică Jessica Crandall, dietetician şi purtător de cuvânt al Academiei de Nutriţie şi Dietetică, citată de Huffington Post. Ea ne mai spune şi că fructul de kiwi este bogat în vitaminele C şi E şi conţine potasiu. Fructul este destul de suculent şi cu un gust poate chiar uşor picant, “o alegere înţeleaptă pentru perioada rece", a mai declarat specialista.
Fructul pasiunii
Glumind, am putea spune că acest fruct se potriveşte cu luna februarie, luna îndrăgostiţilor, în primul rând datorită numelui. La fel de exotică precum numele este şi oferta de nutrienţi a fructului pasiunii. “O bună sursă de potasiu şi acid folic şi, mai ales, o excelentă sursă de vitamina A şi C", ne explică specialista citată mai devreme.
Feniculul
Feniculul mai este numit şi molură. Fructele de fenicul, numite şi fructe de anason dulce, conţin o mulţime de substanţe minerale, flavonoide sau lipid