Consiliul de Judecată s-a întrunit, luni, la Unitatea Militară din Câmpia Turzii, pentru a analiza situaţia locotenentului Alexandru Gheorghe, cel care, în data de 23 ianuarie, li s-a alăturat protestatarilor din Piaţa Universităţii din Capitală, îmbrăcat în uniforma militară.
UPDATE Consiliul de Judecată se pronunţă în termen de două zile cu privire la cazul locotenentului Alexandru Gheorghe şi la excepţia cu privire la inexistenţa actului normativ care să justifice întrunirea Consiliului de Judecată. Generalul Ion Panaitescu, apărătorul locotenentului, a declarat că „Armata are de gestionat o problemă delicată".
Generalul Ion Panaitescu a susţinut, luni, la Unitatea Militară de la Câmpia Turzii, că nu există un temei legal pe baza căruia s-a constituit Consiliul de Judecată. „Am ridicat o excepţie cu privire la inexistenţa unui act normativ care să justifice întrunirea Consiliului de Judecată. Regulamentul de organizare a Consiliului de Judecată nu a fost publicat în Monitorul Oficial, ca atare nu există niciun temei legal", a declarat generalul Panaitescu.
Potrivit înștiințării emise în data de 27 ianuarie de către conducerea Flotilei 71 Aeriană Câmpia Turzii, în temeiul prevederilor articolului 35 din Legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare și al prevederilor articolului 9 din Regulamentul consiliilor de judecată, Alexandru Gheorghe a fost trimis în fața Consiliului de Judecată al unității militare din Câmpia Turzii pentru:
- Neînștiințarea comandantului despre deplasarea și în alte localități pe timpul părăsirii garnizoanei în data de 23 ianuarie 2012, respectiv în municipiul București, încălcând astfel prevederile prevăzute în Regulamentul de ordine interioară în unitate;
- Participarea în data de 23 ianuarie 2012 la mitingul/demonstrația din Piața Universității - municipiul București;
- Purtarea uniformei