Update:Eram jurnalist acreditat la MAE pe vremeaministrului Ungureanu. Unul dintre cei mai buni ministri de externe ai Romaniei post-decembriste, in ciuda varstei sale de atunci. Probabil ca ar fi si un bun premier, dar nu acum, in contextul politic actual, cand situatia din parlament si din tara ar impune anticipatele.
Lumea cu L mare, comunitatea internațională, străinii care au citit presa britanică, americană, rusă sau franceză nu au înțeles mare lucru din ce s-a întâmplat la noi. Asta nici nu este de mirare, pentru că nici noi, care trăim aici, nu înțelegem întotdeauna subterfugiile și culisele politicii dâmbovițene. Presa internațională, însă, în cea mai mare parte, a redat o imagine superficială, similară cu ceea ce se știa că s-a întâmplat în alte țări până acum, diferită, totuși, de realitate. Asta este însă cu atât mai ciudat cu cât articolele sunt semnate, sau măcar cosemnate, de jurnaliști români.
Spre exemplu, de la CNN aflăm că, pe lângă protestele care l-au făcut pe Boc să plece, de vină ar fi și morțile cauzate de frig. Celelalte mari nume din presa internațională pun demisia pe seama protestelor din stradă cauzate de “reducerile salariale de 25%”. Să fim serioși: tăierile s-au întâmplat cu prea mult timp în urmă încât ele să fi fost cauza pentru care Boc să plece. Motivele pentru care s-a umplut paharul românului au fost diverse și au culminat cu sentimentul că sunt luați de proști de un președinte obraznic care înlătură puținii profesioniști din guvern în emisiuni televizate. Firește, tăierile au avut rolul lor, dar nu au fost ele scânteia ce au dus la ieșirea oamenilor în stradă, nici reducerea ajutoarelor sociale, așa cum crede Ria Novosti.
Protestele, care deja au ajuns la proporții liliputane, nu au fost nici ele adevăratele motive pentru care Boc a plecat astăzi. Mai degrabă decizia Curții Constituționale care a dat peste c