Deși săptămâna trecută a fost aspru criticat de grupurile parlamentare, demisia lui Emil Boc l-a transformat pe acesta în eroul partidului. Ședința Biroului Permanent al PDL a avut ca punct principal laudele pe care conducerea partidului le-a adus lui Boc pentru \"gestul său bărbătesc\". Sursa: Octavian Cocoloş
1 /.
UPDATE: Anunțul privind succesorul lui Emil Boc la Palatul Victoria este "o chestiune de ore", a anunțat purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu.
Demisia lui Emil Boc a stârnit nu regrete, ci voie bună în curtea democrat-liberalilor. "Toţi i-au spus că a făcut foarte bine că şi-a dat demisia. A salvat partidul", au declarat surse din partid.
Singurul punct pe ordinea de zi, în afară de a lua act de demisia lui Boc, a fost desemnarea delegaţiei care va participa la consultările de la Cotroceni. Din componența acesteia fac parte Emil Boc, prim-vicepreşedinţii Roberta Anastase, Gheorghe Flutur și Teodor Baconschi, preşedintele Senatului, Vasile Blaga, vicepreşedinţii George Scripcaru, Anca Boagiu, Elena Udrea, Mihai Stănişoară, Gheorghe Ştefan şi secretarul general Ioan Oltean.
Democrat-liberalii nu au stabilit însă un mandat și se duc practic la întâlnirea cu președintele ca să ia act de decizia acestuia. În PDL nu s-au discutat nume sau variante și democrat-liberalii nu au o propunere pe care să i-o înainteze lui Traian Băsescu, nici ca nume, nici ca profil (tehnocrat sau membru al PDL).
De asemenea, nu s-a stabilit care dintre actualii miniștri se vor regăsi și în structura noului Guvern. Formal ar trebui ca noul premier să își aleagă echipa, iar PDL să aibă, eventual, un Colegiu Director care să consfințească decizia.
CITIŢI ŞI: După demisia premierului Emil Boc, Traian Băsescu a invitat partidele la consultări, separat. Victor Ponta și Crin Antonescu vor să meargă doar împreună!Premierul Boc și-a dat demisia. "Guve