Florentina Opriş susţine că în sezonul rece este foarte bine dacă introducem în dieta noastră pastele şi pâinea. Aceste alimente ne ajută să trecem cu bine peste iarnă şi nu ne îngraşă.
Florentina Opriş îşi lansează o nouă carte despre un stil de viaţă sănătos în care dezvăluie care sunt principiile de bază ale unei alimentaţii corecte, scrie ziarul Ring.
"În perioada rece e bine să faci mişcare, dar nu un efort foarte mare. Legat de alimente, se recomandă alimente mai calorice, dar şi nutritive: alune, migdale, seminţe de floarea-soarelui. E bine să consumi ceaiuri şi băuturi calde pentru a avea energie, dar la fel de important e să nu faci rabat de la paste făinoase, la tot felul de carbohidraţi de care avem nevoie.
În această perioadă nu te vei îngrăşa dacă vei şti când să mănânci paste şi pâine. Multă lume se fereşte de pâine, dar e foarte sănătoasă, o recomand, însă depinde cu ce o asociezi", explică autoarea cărţii „Sport, dietă & vedete".
"În această perioadă ar fi indicat să nu aglomerăm organismul cu toxine inutile: băuturi carbogazoase, mezeluri şi tot felul de preparate din carne. Trebuie evitate. Recomand cartofi copţi. De băut, apă plată, ceaiuri şi vin fiert cu scorţişoară şi cuişoare - cu efect de stimulare a sistemului imunitar.
Trebuie consumate fructele uscate în special, mai mult decât fructele proaspete, cu excepţia mărului. Ciocolata nu are contraindicaţii, dar o recomand pe cea neagră sau pe cea cu alune. De exemplu, o masă de după-amiază, de la ora 17.00, poate însemna ciocolată cu alune şi un ceai care îţi vor ridica nivelul energiei. Dacă preferaţi prăjiturile, alegeţi una de casă, dar neapărat lângă un ceai", adaugă Florentina.