Guvernul Boc a luat şi măsuri bune, însă multe dintre ele au venit prea târziu şi nu au fost comunicate bine, iar demisia lui va detensiona situaţia politică şi socială din ţară, cred oamenii de afaceri, care văd ca soluţie un guvern de tehocraţi sau măcar unul condus de un premier tehnocrat.
Dan Şucu, proprietarul grupului Mobexpert, spune că Guvernul Boc a făcut destul de multe lucruri bune, dar le-a făcut incomplet şi întotdeauna târziu. El a completat că Guvernul nu a luat măsurile din proprie iniţiativă, ci la presiunea Fondului Monetar Internaţional.
Şucu vede Cabinetul Boc ca pe nişte naufragiaţi care au reuşit în final să umfle barca de salvare, dar care apoi nu şi-au mai dat seama unde este ţărmul.
"Indiferent dacă viitorul guvern va fi tehnocrat sau politic, va fi tot ca Guvernul Boc, pentru că preşedintele nu va accepta niciodată un alt guvern decât unul vasal punctului său de vedere", a mai spus proprietarul Mobexpert.
Josef Goschy, proprietarul lanţului hotelier Unita Turism, crede în schimb că singura şansă pentru dezvoltarea economiei este numirea unui tehnocrat. "Nu avem în momentul de faţă niciun politician care să poată conduce guvernul", a afirmat el.
Omul de afaceri susţine însă că nu schimbarea premierului este suficientă pentru dezgheţarea economiei, ci stimularea economiei, care stă în puterea băncilor. "Soluţia ar fi fost ca guvernul să rămână aşa până la toamnă, iar băncile să înceapă să dea credite către firme, pentru ca acestea să poată face investiţii şi să stimuleze astfel consumul", a mai spus Goschy.
Un alt proprietar de lanţ hotelier, Radu Enache (Continental) crede că demisia lui Emil Boc este târzie, dar că ea ar trebui să fie urmată de alegeri anticipate.
"Boc a fost obligat să ia nişte măsuri care trebuiau luate cu cel puţin două guverne în urmă. Cea mai mare problemă a Guvernului Boc