Sediul viitorului Complex Energetic Oltenia va fi în Gorj! Declaraţia a fost dată de către directorul general al SNLO, Daniel Burlan, în cadrul Emisiunii „Punctul pe I”, difuzată la Acces Tv. Burlan a mai precizat că unul din avantajele CE Oltenia constă în optimizarea operaţiunilor la nivel corporativ.
Invitat la Emisiunea „Punctul pe I”, directorul general al SNLO, Daniel Burlan, a declarat că înfiinţarea CE Oltenia nu va însemna disponibilizări, ci un program de eficientizare, de rentabilizare, o optimizare a procesului de producţie. De altfel, acesta consideră că „optimizarea operaţiunilor la nivel corporativ constituie unul din avantajele constituirii CE Oltenia. Programarea grupurilor în funcţiune se va face funcţie de necesarul de energie. Va fi o reglare a cererii de cărbune, o raţionalizare a producţiei de cărbune”.
CE Oltenia nu înseamnă disponibilizare
Legat de zvonurile lansate cum că odată cu înfiinţarea CE Oltenia va urma un amplu proces de disponibilizare, directorul general al SNLO a declarat că toate complexurile şi chiar SNLO au un program de restructurare. „Noi avem un program de restructurare şi eficientizare iar la SNLO înseamnă reducerea personalului şi închiderea subteranului în martie 2013. Este singura măsură pe care trebuie să o mai îndeplinim”, a mai declarat Burlan. Cât priveşte salariaţii ce lucrează în subteranul din Motru, Burlan a declarat că cei 150 -200 de mineri ce nu vor îndeplini condiţiile de pensionare în 2013 vor efectua lucrările de închidere şi conservare la cele două mine, după care vor fi redistribuiţi în cariere.
Burlan: Toate orientările spre Gorj
Odată înfiinţată, noua companie va fi formată din trei sucursale energetice, Turceni, Rovinari şi Craiova şi una minieră, respectiv cea a SNLO. Cum judeţul Gorj va avea în funcţiune, pe raza lui, două sucursale energetice şi una minieră, Daniel Burl