În timpul campaniilor electorale, candidaţii se întrec în „vânzarea" de vise, indiferent de cât de înaltă este poziţia la care aspiră. Am putea spune chiar că grandoarea viselor e direct proporţională cu fotoliul după care tânjesc.
Promit... marea cu sare, propun proiecte care mai de care mai abracadabrante, se jură că vor iniţia tot soiul de demersuri menite, cum altfel?!, să îmbunătăţească viaţa „cetăţii", a compatrioţilor, a concetăţenilor. Se erijează în salvatorii oraşelor, ai judeţelor, ai ţării şi îşi dau cuvântul că vom asista, graţie priceperii loc, la „schimbarea la faţă" a urbei, a comunităţii. Acesta este un tipar de la care nu fac excepţie prea mulţi candidaţi. Cultura dăunează grav sănătăţii?
Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, anunţa în campania electorală din 2008 o serie de proiecte pe care le numea „Treburi serioase". Toate aceste „treburi serioase" erau postate, la vremea aceea (ca şi în momentul de faţă, de altfel) pe blogul primarului. „Treburile serioase" vizau perioada 2008 - 2012 şi se refereau la mai multe domenii, printre care turism, cultură, parcuri, administraţie.
De serioase ce erau însă, unele dintre „treburi", şi ne referim aici la proiecte care erau deja implementate, nu doar că n-au fost continuate, dar au dispărut cu totul. Este cazul unui proiect ce figura la capitolul „Cultură": „sprijinirea editării şi tipăririi Revistei «Tomis»". Revista a fost desfiinţată la jumătatea actualului mandat al lui Mazăre, mai exact în iulie 2010, printr-o hotărâre a Consiliului Local Municipal Constanţa. Motivul invocat la momentul respectiv a fost cel al aplicării controversatei Ordonanţe de Urgenţă 63/2010. Revista „Tomis", apărută în 1966 sau, conform opiniei unor istorici, în 1965, era singura revistă constănţeană de cultură cu prestigiu. În paginile sale au semnat profesori, scriitori, reputaţi critici, o