Recomandarea zilei la Pizzeria Italiana Via Margherita este Lasagne al Forno, un produs culinar de exceptie, preparat de bucatarii pizzeriei inca din anul 1993, de la inceputurile restaurantului. Lasagne al Forno a devenit astfel, pe parcursul a aproape 20 de ani, un produs de traditie printre clientii fideli ai pizzeriei din Iasi.
Ingredientele si modul de preparare al lasagnei au ramas, in principal, asa cum ne arata reteta originala, provenita din Italia, cu note subtile, caracteristice Pizzeriei Italiene Via Margherita. Ingredientele care intra in compozitia produsului culinar recomandat astazi sunt: foi de lasagna, sos de carne, ciuperci, sunca presata, sos alb (besamel) si mazare. Foile de lasagna nu sunt cumparate, ci facute in bucataria pizzeriei, din oua, faina de grau si sare, dupa reteta propriilor bucatari, iar sosul de carne, care se depune intre straturi, este pregatit din carne tocata, morcov, ceapa si ulei de masline. Sosul besamel se prepara din lapte, unt, nucusoara, faina si sare. La Pizzeria Italiana Via Margherita, Lasagne al Forno, precum si alte produse culinare inspirate din arta gastronomica italiana, are in compozitie sosul de rosii special al pizzeriei. "Sosul pe care il folosim noi il facem din rosii pasate, ceapa, morcov, piper, sare, busuioc si ulei de masline. Foile de lasagna se incalzesc in sos de rosii, apoi se pun la cuptor pentru a se gratina cu mozarella", ne-a explicat doamna Mihaela Boboc, bucatar al pizzeriei.
Lasagna al Forno cantareste 470 de grame si reprezinta o alegere potrivita iubitorilor de arta culinara italiana. Iesenii pot gusta acest produs atat la Pizzeria Italiana Via Margherita, cat si acasa sau la birou, intrucat restaurantul poate livra comenzi in zona centrala a orasului.
Pizzeria Italiana Via Margherita in Iasi are aproape 20 de ani, restaurantul fiind inaugurat in