Întâlnirile virtuale de pe site-urile de matrimoniale nu te ajută să descoperi perechea potrivită din cauza avalanşei de potenţiali parteneri.
Stresul găsirii unui partener potrivit prin intermediul site-urilor de matrimoniale este mult mai mare decât în cazul întâlnirilor faţă-n faţă, au concluzionat câţiva profesori în psihologie de la Universitatea Northwestern (SUA). Aceştia au prezentat un raport care explică de ce lumea virtuală nu este mediul cel mai potrivit pentru o poveste de dragoste desprinsă din filme.
„Există două probleme în cazul relaţiilor începute în mediul online. În primul rând, a răsfoi liste nesfârşite de profiluri ale unor persoane pe care nu le cunoşti nu te va ajuta să afli multe depre cei în cauză. În al doilea rând, avalanşa de sugestii este obositoare şi mulţi se vor închide pur şi simplu", a explicat Eli J. Finkel, unul dintre psihologii coordonatori ai cercetării.
De asemenea, specialistul a mai evidenţiat faptul că discuţiile online pot fi foarte frustrante, mai ales că pe profilul de pe reţeaua socială nu îţi arăţi adevărata faţă, ci faci publice doar anumite informaţii care-ţi convin şi care te avantajează. Căutarea jumătăţii pe internet nu este recomandată de către specialişti şi din cauza faptului că în mediul virtual există foarte multe persoane care te pot atrage, iar a te hotărî asupra unei singure persoane este foarte greu.
De pildă, psihologii le-au cerut celor care au un cont pe site-urile matrimoniale să aleagă un partener în funcţie de interesele pe care le are acesta şi de personalitatea sa şi un altul la întâmplare. În urma acestui experiment, s-a ajuns la concluzia că, de foarte multe ori, persoana care i-a atras pe participanţii la experiment prin interesele şi personalitatea sa nu este tocmai potrivită în viaţa reală şi că partenerul ales aleatoriu ar fi o alegere mult mai bună.