Programul de privatizari prin intermediul Bursei nu este amenintat de recenta demisie a premierului Emil Boc si a ministrilor din Cabinetul acestuia, considera Radu Hanga (foto), directorul general al BT Asset Management.
Fostul guvern al Romaniei s-a angajat faţă de FMI să vândă pe Bursa mai multe pachete de actiuni in cadrul unor companii precum Romgaz, Nuclearelectrica, Hidroelectrica, Transgaz, Transelectrica sau Tarom.
„Din perspectiva listarii companiilor de stat, inclin sa cred ca acestea fac parte dintr-o strategie pe termen lung, care este a Romaniei nu neaparat a unui anumit guvern. Chiar daca vor mai aparea ceva intarzieri, cel mai probabil programul listarilor va merge inainte. Ma indoiesc ca strategia anuntata de stat in privinta listarilor se va schimba total”, a declarat Radu Hanga.
Oferta publica secundara de la Transelectrica (TEL) este programata pentru primul trimestru al acestui an, aceasta fiind cea mai apropiata tranzactie programata de statul roman in 2012.
„In privinta evolutiei pietei, orice element de instabilitate, precum demisia unui guvern, este un lucru negativ. Pe de alta parte aceasta schimbare era intr-o oarecare masura asteptata asa ca piata nu este extrem de surprinsa. Atata timp cat situatia de interimat nu se prelungeste, implicatiile demisiei Cabinetului nu vor fi foarte mari. Daca ne uitam la imaginea de ansamblu, cel mai important lucru in acest moment este ca o decizie privind noul sef al Guvernului sa fie luata cat mai curand”, spune seful BT Asset Management.
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a terminat sedinta de luni cu o scadere in medie de 1,1%, dupa ce, in timpul zilei, pierderile au ajuns trecusera si de 2%. Majoritatea brokerilor considera ca scaderile de la inceputul saptamanii nu reprezinta un rezultat direct al demisiei premierului Emil Boc.