Mircea Coşea: Toţi cei care se uită la noi din punct de vedere al investiţiilor se întreabă ce va face noul Guvern
Ionuţ Dumitru: Noul Executiv trebuie să continue reformele structurale începute şi să continue relaţia cu FMI
Agathon (ACPR): Important este să arătăm că România este guvernabilă, tărăgănarea ar da un semnal prost
Premierul Emil Boc i-a anunţat, ieri, pe miniştri că a decis să depună mandatul Guvernului. Analiştii spun că decizia lui Emil Boc nu va avea deocamdată un impact asupra economiei şi că ar trebui văzut ce politică şi ce măsuri economice va avea noul Executiv şi cum va menţine relaţia cu FMI şi cu celelalte organisme internaţionale.
Analiştii consideră că noul Guvern va trebui să continue reformele structurale începute având în vedere că situaţia actuală este una incertă.
"Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului pentru a detensiona situaţia politică şi socială din ţară, dar şi pentru a nu pierde ceea ce românii au câştigat cu atâtea suferinţe, şi anume stabilitatea economică a ţării", a spus Boc. El a făcut apel la maturitate către clasa politică pentru a trece rapid prin Parlament un nou Guvern şi a mulţumit atât preşedintelui Traian Băsescu, pentru un "parteneriat corect în interes public" şi susţinerea măsurilor de reformă, cât şi foştilor şi actualilor miniştri din mandatul său.
Preşedintele Traian Băsescu a luat act de demisia lui Emil Boc din funcţia de prim-ministru şi a semnat decretul de numire a lui Cătălin Marian Predoiu ca prim-ministru interimar, până la formarea noului Guvern. "Doresc să asigur cetăţenii că instituţiile statului îşi vor continua în mod normal activitatea, potrivit Constituţiei şi legilor în vigoare", a declarat Predoiu.
România va respecta, până la alegeri, programul convenit cu FMI şi UE, inclusiv ţintele fiscale pentru acest an, cel mai mare risc fiind legat