Cotidianul britanic The Daily Mail scrie că premierul României îşi dă demisia şi retrage mandatul întregului Cabinet, după săptămâni întregi de proteste împotriva măsurilor de austeritate impuse de Executiv. Sueddeutsche Zeitung spune că şeful spionilor devine şeful Guvernului. Le Monde titrează că după trei ani de austeritate, România încă e presată de reforme.
The Daily Mail aduce aminte că în 2009, România a semnat un acord de finanţare de 20 de miliarde de euro cu FMI şi că acesta din urmă a cerut măsuri drastice în schimbul banilor. Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a fost numit interimar în fruntea Guvernului.
Publicaţia descrie cererile Opoziţiei de organizare a unui scrutin parlamentar anticipat şi aminteşte şi că actuala coaliţie are destule voturi pentru a învesti un nou Guvern.
The Guardian scrie că Guvernul Boc a aplicat măsuri de austeritate dure, care au produs o combinaţie extrem de toxică într-o ţară ca România, a doua cea mai săracă din UE şi întrecută doar de Bulgaria la nivelul de trai extrem de scăzut. Căderea Cabinetului Boc este înscrisă în trendul european al crizei datoriilor, după ce guverne au implodat în ţări precum Slovacia, Slovenia, Grecia, Italia, Letonia, Irlanda şi Cehia. The Guardian mai scrie şi despre "mii de români", care au îndurat frigul şi ninsorile, pentru a protesta împotriva premierului care a demisionat, cu o cotă de încredere de sub 20%.
San Franciso Chronicle scrie şi el că Guvernul Boc este ultimul din seria de ţări lovite grav de criza datoriilor, care cedează la presiunea maselor.
WSJ: Populaţia României îşi pierde răbdarea cu liderii politici
The Wall Street Journal descrie pe larg contextul european al căderii de guverne şi aminteşte şi promisiunea premierului desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu, de a continua reformele predecesorului său. Ungureanu este şeful spio