Avocații le recomandă bucureștenilor care au suferit accidente din cauza ghețușului sau a zăpezii să procedeze „ca în străinătate": pățești ceva din cauza administrației locale, o dai în judecată!
De când ninsorile abundente și viscolul au năpădit Bucureștiul, locuitorii Capitalei sunt nevoiți să facă echilibristică pe ghețușul depus pe trotuar și să escaladeze mormanele de zăpadă care s-au format de-a lungul bulevardelor.
Reporterii „Adevărul“ au mers în Piața Unirii, unde au descoperit un peisaj demn de un traseu montan pe timp de iarnă. Bulevardul Corneliu Coposu era semicurățat, însă toata zăpada debarasată de pe carosabil a ajuns să formeze niște parapeți înghețați în dreptul trotuarelor. Mai mult decât atât, chiar și în fața trecerilor de pietoni, mormanele aveau o înălțime considerabilă, iar pietonii erau nevoiți să se cațere pe aceste.
Cel mai greu se descurcau oamenii vârstnici și copiii. Trotuarele erau acoperite fie de polei, fie de zăpadă, rareori zărindu-se câte o mică porțiune de asfalt. Pe străzile lăturalnice, stratul de zăpadă trecea de glezna trecătorilor le traversau clătinându-se. Situația este asemănătoare în toate zonele Capitalei.
În asemenea condiții, chiar și un drum scurt la pas devine periculos. Avocații îi sfătuiesc pe bucureșteni ce să facă în caz că se accidentează pe ghețuș.
Cum și pe cine dăm în judecată
Avocații le recomandă bucureștenilor care au suferit accidente din cauza ghețușului sau a zăpezii să procedeze „ca în străinătate: pățești ceva din cauza administrației locale, o dai în judecată“, punctează avocata Alice Drăghici. „Dacă un cetățean alunecă pe poleiul de pe trotuar și își rupe piciorul, are tot dreptul să dea în judecată primăria și toate șansele să câștige procesul“, a spus Alice Drăghici.
Pietonul trebuie să rețină exact unde s-a întâmplat incidentul. Dacă se afla în faț