Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-au respins recursul lui Maximilian Bălăşescu. Magistratul a ajuns celebru după mai multe dosare grele instrumentate de-a lungul anilor.
Procurorul reţinut săptămâna trecută pentru luare de mită va rămâne în arest. El a făcut recurs împotriva mandatului de arestare preventivă emis pe numele său, dar judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-au respins acţiunea. Este exact invers faţă de ceea ce credea el în urmă cu aproape patru ani, atunci când se supărase pe judecători pentru că nu au dispus arestarea unui important cap al lumii interlope.
„Cu legile din România şi cu o astfel de judecată, mai bine îmi dau demisia şi mă fac hoţ. Că oricum sunt sigur mai inteligent ca ei! Şi chiar dacă o să fiu prins, o să fiu pus liber de instanţă”, spunea Max Bălăşescu pe blogul său, dezactivat între timp, dar citat de presa online. Supărarea procurorului venea din dosarul în care îl ancheta pe Vasile Fierbântu (zis Sile Pietroi).
El a cerut în vara anului 2008 arestarea preventivă a suspectului, dar judecătorii au respins propunerea pe motivul că nu prezintă pericol social pentru ordinea publică.
Dosarul „Sile Pietroi“, încă neterminat
Deşi supărarea îi era mare în 2008 pentru că individul nu a fost arestat, dosarul nu a mai ajuns în instanţă. La începutul anului 2009, procurorul de caz Maximilian Bălăşescu declara presei că în scurt timp va întocmi rechizitoriul şi îl va trimite în judecată pe temutul Sile Pietroi. După încă doi ani, în ianuarie 2011, acelaşi Max Bălăşescu se pregătea în continuare să emită rechizitoriul în acest dosar. Între timp, lui Sile Pietroi i s-a revocat mandatul de arestare şi a fost pus în libertate.
Pe lângă infracţiunile cu violenţă, în dosarul lui Sile Pietroi mai sunt acuzaţii de înşelăciuni cu terenuri, locuinţe şi faţă de bănci, precum şi