Uşanka, aşa cum au numit ruşii căciula de blană cu urechi, a devenit o „uniformă“ indispensabilă pentru zilele geroase, atât datorită laturii practice, cât şi a celei funky, fiind un accesoriu obligatoriu pentru orice tânără şic.
Purtate din cele mai vechi timpuri, dar cu adevărat celebre abia în anii '80, căciulile de blană de inspiraţie rusească au reapărut pe rafturile marilor magazine. În afara temperaturilor scăzute, şi marii designeri încurajează revenirea la o modă cu rădăcini vechi. Astfel, Jean-Paul Gautier promovează căciulile ruseşti din blană de vulpe, combinate cu lână moale şi călduroasă sau cu aplicaţii de catifea sau modele brodate.
„Faptul că românii au apelat din nou la căciulile de blană, la fel ca în anii '80, nu este ceva ieşit din comun. În modă există un ciclu firesc, şi acum, la fel cum se întâmplă cu egării sau cu pantalonii evazaţi, au revenit la modă şi căciulile de blană", explică designerul Cristina Ivan motivul pentru care oamenii se îndreaptă către obiceiuri vestimentare mai vechi.
Se potrivesc cu mai multe ţinute
În special reprezentantele sexului frumos sunt atrase de aceste piese pentru că, aşa cum susţin stiliştii, dau un aer de eleganţă celor care le poartă. Mai mult, aceştia afirmă că femeile care poartă din nou căciuli de blană îi vor determina pe bărbaţi să întoarcă privirea spre ele, aşa cum ar fi făcut-o dacă ar fi fost îmbrăcate într-o fustă care-i lăsa descoperite picioarele lungi. Nimic nu se compară cu senzaţia de lux conferită de acest accesoriu, care, pe deasupra, îmbină utilul cu plăcutul ţinând şi de cald.
Căciulile de blană se pot găsi în prezent în forme şi culori diferite, elegante, simple, copilăreşti, dar şi sexy. Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui obiect vestimentar este că se poate asorta cu mai multe ţinute. Poate fi purtat atât la blugi, la ghete ş