Membrii grupului infracţional a reuşit să plaseze cinci bacnote false la cinci biserici din Bănie. Aceştia aveau un plan bine stabilit, mergeau tot timpul însoţiţi de un copil, tocmai pentru a nu atrage atenţia vânzătorilor. Cumpărau lumânări în valoare de 10 lei şi plăteau cu bacnote false de 100 de lei, după care se făceau nevăzuţi.
O angajată a bisericii Hagi-Enuş din plin centrul Craiovei a căzut în plasa falsificatorilor de bani. Femeia povesteşte că au intrat peste ea în lăcaşul de cult şi au cerut să cumpere câteva lumânări „Am luat bani şi am văzut că este ceva în neregulă, dar am zis că poate mi se pare mie. Am pus bacnota în sertar şi am dat rest la 100 de lei. La rând mai era o femeie care mi-a dat şi ea tot o bacnotă de 100 de lei. M-am uitat mai atent în lumină şi am văzut că banii sunt falşi. Am strigat tare că au vrut să mă înşele, însă falsificatorii au fugit şi nu am reuşit să îi mai prind. Erau doi ţigani cu un copil după ei“, a spus femeia înşelată.
Grupul infracţional care a reuşit să plaseze aproximativ 200.000 de lei în mai multe oraşe din toată ţara. Memebrii reţelei au fost prinşi în Bucureşti „În Craiova au fost plasate patru bacnote de 100 de lei şi una de 200 de lei false la mai multe bierici. Noi am înaintat dosarul la Bucureşti, acolo unde membrii grupului au fost prinşi“,a Silviu Văcaru, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova.
VIDEO
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au efectuat, anul trecut 16 percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu, pentru prinderea a 16 persoane, cu vârste cuprinse între 17 şi 41 de ani, sususpectate de falsificarea şi punerea în circulaţie de monedă naţională falsificată.
În urma anchetei s-a stabilit că în anul 2011, membrii reţelei au pus în