Cititorii EVZ au aflat primii că Emil Boc va pleca de la Guvern.
Sâmbătă, "Evenimentul zilei" a fost primul ziar care a publicat informaţia referitoare la demisia guvernului condus de Emil Boc.
Au urmat trei zile extrem de tensionate pe scena politică. EVZ vă prezintă filmul acestor zile.
● Sâmbătă, 4 februarie 2012.
Dimineaţa. Ediţia tipărită a EVZ titrează: "Pleacă Boc! Urmează Diplomatul sau Bancherul?". Zilele premierului pot fi numărate pe degetele de la o singură mână. Taberele din PDL au dat verdictul: doar demisia lui Boc mai poate salva partidul. Sentinţa e cu executare.
Nu există nici apel, nici recurs. Procesul avusese loc în urmă cu câteva zile, când Vasile Blaga, unul dintre "procurori" a fost nemilos. "Partidul poate să existe şi fără Boc sau Blaga".
Un adevărat spectacol în spatele uşilor. Puţini lideri PDL au dat detalii presei. Emil Boc nu merita un proces-spectacol. În fond, de ce să fi fost înfierat cu mânie proletară? Dacă Traian Băsescu nu declanşa "războiul strâmb" împotriva lui Raed Arafat, Boc rămânea premier. Cel puţin pentru moment.
● EVZ publică şi câteva nume de posibili înlocuitori. Bancheri şi diplomaţi, ajunşi în fruntea serviciilor secrete. În prima categorie intră: Mugur Isărescu (63 de ani), guvernatorul BNR.
"Nava amiral" a tehnocraţilor români.Din păcate pentru putere, se lasă greu convins. Îl refuzase deja pe preşedinte, dar se mai negocia. Consilierul său, Lucian Croitoru( 54 de ani) este şi el în cărţi. Doar este doctor în economie. Diplomaţii cu bastonul de premier în raniţă sunt doi: George Maior (45 de ani), directorul SRI, şi Mihai Răzvan Ungureanu (44 de ani), şeful SIE.
4 FEBRUARIE 2012. Prima pagină a ediției de sâmbătă a „Evenimentului zilei”
De la "freezing rain", la "burning Boc"
● Televiziunile de ştiri pândesc următorul "breaking news". Aşteaptă "ploaia