Decizia de desemnare a lui Mihai Răzvan Ungureanu a împins reacţiile politice pe două piste: întâi în discuţie a fost pusă poziţia de şef al SIE a posibilului viitor premier; în al doilea rând au fost "amendate" legăturile sale strânse cu preşedintele Traian Băsescu. USL, principala forţă a opoziţiei, formată din PSD, PNL şi PC, a anunţat că nu va susţine guvernul condus de Ungureanu.
Liderii principalelor partide de opoziţie PSD şi PNL, Victor Ponta respectiv Crin Antonescu, s-au contrazis într-o conferinţă de presă pe tema participării USL la discuţii cu premierul desemnat, Ponta spunând că Uniunea va participa la întâlnire iar Antonescu susţinând contrariul.
Premierul desemnat l-a sunt ieri pe Victor Ponta, pentru o întrevedere legată de formarea şi învestirea noului guvern, acesta răspunzându-i, potrivit unor surse apropiate celor două părţi, că acceptă să discute cu el, dar decizia politică a USL nu se schimbă, adică nu-i vor susţine guvernul. Andreea Mândrilă
"Orice schimbare politică majoră este un factor de stres pentru pieţe, dar poate fi asimilat şi acomodat de către pieţe şi administrat de BNR dacă se derulează într-un cadru constituţional şi este rapid. Până acum nu vedem elemente vizibile de stres pe pieţe, lucrurile sunt sub control si sperăm să rămână aşa."
"Am lucrat bine în anul 2000 cu Răzvan Ungureanu, pe vremea când acesta era secretar de stat în MAE (iar Isărescu era premier - n. red.)
"În momentul în care, sfidând strada, opinia publică, Traian Băsescu vine şi ia un şef de servicii secrete şi îl pune să conducă direct un guvern de marionete al majorităţii corupte, cumpărate, şantajate, vândute, e clar că războiul nostru, al celor care vrem o ţară democratică, cu Traian Băsescu şi clica lui, indiferent câte personaje aparent prestigioase ar cuprinde, e un război, din punct de vedere politic, pe viaţă şi pe moar