Militantul PNŢ este onorat prin două muzee, unul al presei, în Jimbolia, şi altul amenajat în casa sa, în Lipova.
Sever Bocu este militantul bănăţean al PNŢ cu două muzee: unul la Jimbolia, iar celălalt, la Lipova. Muzeul presei „Sever Bocu" a fost deschis la Jimbolia, în 2007 din iniţiativa regretatului poet Petre Stoica, cu ajutorul Consiliului Local, al Primăriei Jimbolia şi al primarului Gabor Kaba. Muzeul orăşenesc din Lipova a fost înfiinţat în anul 1953 în Casa Sever Bocu şi pe lângă obiecte din viaţa politicianului şi gazetarului bănăţean, cuprinde şi o importantă colecţie de artă.
Muzeul de la Jimbolia
Poetul Petre Stoica s-a stabilit la Jimbolia în anul 1995, dar în scurt timp a devenit un catalizator al vieţii culturale din oraş. El a fost iniţiatorul Muzeului presei „Sever Bocu" şi a donat acestuia colecţia sa de cotidiene, reviste, almanahuri şi calendare scoase de publicaţii, cărţi de vizită ale lui Mihai Eminescu, Anton Bacalbaşa, Geo Bogza, fotografii şi legitimaţii ale jurnaliştilor, monografii ale periodicelor, statute ale asociaţiilor ziariştilor, caricaturi de presă, afişe, adunate de-a lungul întregii vieţi. Muzeul are o suprafaţă de 600 metri pătraţi şi poartă numele lui Sever Bocu, un politician bănăţean şi un mare gazetar al vremii.
Colecţia muzeului cuprinde publicaţii apărute de-a lungul timpului, din prima jumătate a secolului XIX pe teritoriul României şi în diasporă în limbile română, germană, maghiară, sârbă, franceză, engleză, bulgară, rusă, ucraineană, croată, italiană, turcă, ebraică etc. din literatură, istorie, medicină, industrie, sport şi s-a îmbogăţit semnificativ prin donaţia făcută de Biblioteca Astra din Sibiu. La Jimbolia sunt deţinute cele mai vechi publicaţii de pe actualul teritoriu al României, printre acestea fiind exponate din secolul XIX, Albina românească (1837, 1839), prima publicaţie de