Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Daniel Buda (PDL), apreciază raportul Comisiei Europene de monitorizare a justiţiei ca fiind unul dintre cele mai bune rapoarte pe care România le-a primit de la momentul aderării la Uniunea Europeană până în prezent.
"Raportul intermediar privind progresele realizate de România în cadrul mecanismului de cooperare şi verificare a justiţiei raportul Comisiei Europene de monitorizare a justiţiei este dintre cele mai bune rapoarte pe care România le-a primit, de la momentul aderării la Uniunea Europeană până în prezent. Guvernul care a fost condus de Emil Boc şi actuala coaliţie majoritară şi-au îndeplinit obiectivele asumate, şi anume acelea de a asigura cadrul instituţional necesar funcţionării sistemului judiciar în ansamblul său, prin consolidarea legislaţiei privind Agenţia Naţională de Integritate (ANI), răspunderea magistraţilor şi adoptarea celor patru coduri juridice", susţine, într-un comunicat de presă transmis miercuri, preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Daniel Buda, citat de corespondentul MEDXIAFAX.
Buda spune că, deşi raportul este unul "pozitiv", coaliţia de guvernare trebuie să fie preocupată, în continuare, de identificarea resurselor umane şi materiale care să garanteze funcţionarea pe termen lung a întregului sistem judiciar.
"PDL, împreună cu partenerii din coaliţia de guvernământ, va fi preocupat de punerea în aplicare a tuturor recomandărilor din raport astfel încât, în vara acestui an, să fie posibilă ridicarea mecanismului de cooperare şi verificare privind justiţia din România", afirmă Buda.
Comisia Europeană a publicat, miercuri, raportul interimar pe tema MCV.
Comisia a impus la data aderării României şi Bulgariei la UE un Mecanism de Cooperare şi Verificare în care a stabilit patru obiective în domeniul justiţiei. Comisia publică anua