Liderii Coaliţiei au introdus în programul de guvernare al noului Cabinet creşterea veniturilor populaţiei, în funcţie de resursele economiei.
Premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu se va prezenta în Parlament cu un program menit să îl diferenţieze de Emil Boc şi să „absoarbă" nemulţumirile populare într-un an electoral.
„Cuvântul tovarăşului Mihai Ungureanu", premier desemnat, din Scânteia Tineretului
În plan economic, noul Executiv sugerează că ar putea majora veniturile populaţiei fie în mod direct, fie prin reducerea CAS. În plan politic, Guvernul promite că va renunţa la practica angajării răspunderii, de care Emil Boc a abuzat. Liderii Coaliţiei au convenit cu premierul desemnat ca în programul de guvernare al noului Cabinet, care va fi prezentat astăzi în Parlament împreună cu lista Guvernului, să fie prevăzută creşterea veniturilor populaţiei, în funcţie de resursele economiei. Coaliţia va opta între două variante: creşterea directă a veniturilor sau reducerea contribuţiilor de asigurări sociale şi indexări de pensii.
Presiunile Coaliţiei
De altfel, politicienii din Coaliţie au marşat pe aceste posibile majorări. Preşedintele UNPR, Marian Sârbu, a declarat că Mihai Răzvan Ungureanu i s-a părut determinat să discute un grafic de creştere a salariilor bugetare după primul trimestru şi că realizarea unui grafic de revenire a salariilor din sectorul bugetar la nivelul dinainte de iunie 2010 i se pare mai probabilă decât până în prezent.
La rândul său, vicepreşedintele politic al UDMR, ministrul Laszlo Borbely, a confirmat informaţia, arătând că programul de guvernare prevede „majorarea prudentă a salariilor şi pensiilor", în funcţie de situaţia economică. El a precizat, totodată, că programul de guvernare prevede şi acordarea de subvenţii firmelor care reîncadrează în muncă femei cu copii în vârstă mai m