Trupa americană Pink Martini revine la Bucureşti, pe 26 mai, pentru a susţine un concert la Sala Palatului, în cadrul turneului de promovare a albumului "A Retrospective", informează organizatorii, Events.
Pentru Pink Martini, opririle în România au devenit deja o tradiţie, membrii orchestrei declarând că se simt aici la fel de bine ca acasă. Cu un sound ce îmbină influenţe variate, de la cuban-jazz şi muzică de cameră până la marşuri braziliene şi coloane sonore de filme "noir", cei 12 membri ai orchestrei originare din Portland, Oregon, şi-au prezentat repertoriul multilingvistic pe scene din întreaga lume. Muzica lor vintage, sofisticată, cosmopolită este o plimbare nocturnă prin marile porturi şi oraşe ale lumii, cu poveştile şi parfumurile lor. Din Orientul Mijlociu, prin porturile din Istanbul, Napoli şi Lisabona, cafenelele din Paris şi plajele braziliene - concertele susţinute de Pink Martini exclud riscul monotoniei.
"Pink Martini se inspiră din musicalurile romantice de la Hollywood din anii '40 sau '50... cu o perspectivă mai globală. Scriem o mulţime de melodii, dar cântăm şi piese precum «Andalucia» a lui Ernesto Lecuona sau «Amado Mio», din filmul «Gilda» al Ritei Hayworth. Într-un anumit fel, facem arheologie muzicală, fiindcă săpăm prin înregistrări din trecut şi redescoperim cântece minunate", spune liderul trupei, Thomas Lauderdale.
Pianistul Thomas Lauderdale a fost cel care a pus bazele formaţiei, în 1994, pe vremea când era student la Harvard. Aici a cunoscut-o pe China Forbes, "diva" Pink Martini, iar repetiţiile din camera de cămin - ariile de Verdi şi Puccini interpretate de Forbes şi acompaniate de Lauderdale la pian - au reprezentat începutul colaborării celor doi.
"Sympathique (Je ne veux pas travailler)" - primul album
Prima piesă a formaţiei, "Sympathique (Je ne veux pas travailler)", a devenit instant un hit