Academia de Studii Economice Bucureşti, în colaborare cu Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România, a lansat, ieri, proiectul "Practică economică pentru studenţi - vector determinant al inserţiei pe piaţa forţei de muncă". Managerul proiectului, prof. univ. dr., prodecan al Facultăţii de Management în cadrul ASE, Ion Popa, a declarat că proiectul presupune inserţia studenţilor pe piaţa muncii prin identificarea unor firme care să găzduiască un stagiu de practică pentru studenţi.
"Proiectul presupune inserţia studenţilor pe piaţa muncii prin identificarea unor baze de practică (n.r. - Întreprinderi Mici şi Mijlocii) care să găzduiască un număr de cinci studenţi. Astfel, 200 de studenţi vor beneficia de practică în cadrul IMM din România. CNIPMMR are un rol primordial, ne ajută să punem în practică ceea ce ne-am propus, adică să găsim firmele mici şi mijlocii care să primească în practică studenţi. Credem că prin acest proiect avem posibilitatea de a motiva oamenii, chiar a firmelor care primesc studenţi în practică, şi chiar a studenţilor. Prin acest proiect noi le oferim posibilitatea să intre în viaţa activă prin aceste stagii de practică, şi ulterior găsirea unui loc de muncă", a declarat, pentru Curierul Naţional, prodecanul Facultăţii de Management în cadrul ASE, Ion Popa. Acesta a spus că pentru stagiul de practică criteriul de selecţie va fi în funcţie de profilul şi cerinţele firmei.
Studenţii vor beneficia de o flexibilizare a traiectoriei pe care o vor urma după absolvire
Obiectivul general al proiectului este reprezentat de iniţierea, dezvoltarea şi valorificarea de aptitudini, abilităţi şi deprinderi de muncă pentru studenţii din ciclul de licenţă în vederea îmbunătăţirii inserţiei acestora pe piaţa forţei de muncă. Proiectul propus este capabil să ofere o restructurare pe termen lung şi o îmbunătă