Miniştrii cabinetului Ungureanu sunt "pe plus" în relaţia cu băncile, respectiv au depozite în valoare totală de 1,4 milioane de euro şi au de rambursat, în total, de trei ori mai puţin pentru a-şi achita creditele luate. Astfel, valoarea totală a creditelor luate de cei cinci miniştri care s-au împrumutat de la bănci în trecut este de 500.000 de euro.
Printre cei care au o relaţie mai puţin bună cu băncile se numără şi Lucian Bode, ministrul Economiei, care a luat acum patru ani două credite în valoare de totală de 66.250 de franci elveţieni.
"Da. Am luat acel credit şi mă apasă", a declarat Bode pentru gândul. Moneda elveţiană s-a apreciat cu peste 50% în raport cu leul în această perioadă. Dacă în 2008 cursul valutar mediu afişat de Banca Naţională a României (BNR) era de circa 2,35 lei/franc elveţian, patru ani mai târziu moneda elveţiană a ajuns la un curs de 3,59 lei/franc elveţian.
Ministrul Muncii, cel mai îndatorat din cabinetul Ungureanu
Cristian Petrescu, cel care a preluat ministerul condus de Elena Udrea, are cea mai mică datorie la bancă dintre cei cinci miniştri care au credite, de numai 8.000 de euro, de aproape 30 de ori mai puţin decât valoarea creditelor luate de către Claudia Boghicevici. Pe de altă parte, dintre cei 13 miniştri din cabinetul Ungureanu care îşi ţin banii în depozite bancare, Ritli Ladislau, ministrul Sănătăţii, are cea mai mică sumă depusă, de doar 2.800 de euro.
Claudia Boghicevici, deputata căreia i s-a predat portofoliul Muncii, are cele mai mari datorii la bancă dintre cei 18 membrii ai noului Executiv. Potrivit declaraţiei de avere depusă la jumătatea anului trecut, Boghicevici nu avea niciun depozit bancar, în schimb avea două credite luate în 2008 a căror valoare se ridică la peste 190.000 de euro, la care se mai adaugă alte două împrumuturi în valoare de 180.000 de lei, scadente în 2015.