Liderul PSD, Victor Ponta, a susţinut, joi, în plenul Parlamentului, un discurs amplu, care a durat aproximativ 40 de minute şi din care au lipsit accentele vehemente. Mai mult, Ponta a lăsat să se înţeleagă că opoziţia ar putea colabora politic cu viitorul premier. Imediat după discursul lui Ponta, conducerea PNL a convocat o şedinţă ad-hoc pentru a discuta atitudinea PSD şi a preşedintelui formaţiunii social-democrate.
Întrebat joi, înaintea întâlnirii liderilor PNL, dacă l-a deranjat ceva la discursul susţinut de Victor Ponta în Parlament, Crin Antonescu a răspuns: "De asta suntem aici, să discutăm".
El a făcut această declaraţie la sediul PNL, înainte de şedinţa conducerii partidului.
Şedinţa convocată ad-hoc de conducerea PNL pentru joi la ora 14.30 şi care i-a surprins chiar şi pe unii lideri ai partidului, are loc pe fondul nemulţumirilor provocate în rândurile formaţiunii liberale de acţiunile PSD în raport cu noul Cabinet Ungureanu, au declarat surse din partid.
Potrivit surselor citate, picătura care a umplut paharul a fost discursul rostit în plenul Camerelor reunite de către liderul PSD Victor Ponta, care nu a fost nici pe de parte la fel de vehement ca partenerii de uniune în ceea ce priveşte criticile la adresa premierului desemnat Mihai Răzvan Ungureanu, ba mai mult, a lăsat loc şi unei eventuale cooperări politice.
Imediat după ce Ponta şi-a încheiat discursul, ceva mai lung chiar şi decât al premierului venit să ceară votul de învestitură al Parlamentului, a apărut şi anunţul referitor la organizarea şedinţei PNL, care însă nu a fost însoţit şi de o temă sau ordine de zi.
Ponta a declarat că el îşi scrie singur discursurile şi că nu are nevoie de aprobarea USL pentru a veni să-şi susţină poziţia în Parlament.
Surse din partid susţin că liderii liberali sunt nemulţumiţi de atitudinea PSD, având în vedere că în U