* întâlnirea s-a desfăşurat în cadrul proiectului "Împuternicirea femeilor rome pe piaţa muncii"
În urmă cu câteva zile a avut loc o dezbatere cu tema "Priveşte-mă aşa cum sunt!", la care au participat 40 de persoane cu diferite ocupaţii: mediatoare şi mediatori sanitari, şcolari şi experţi locali. Ei au fost informaţi despre discriminarea cu care s-ar putea confrunta la locul de muncă şi despre stereotipurile care o privesc pe femeia romă.
Moderatorul întâlnirii a fost Daniel Caraivan, iar invitaţi: juristul Amalia Lupu, inspectorul şcolar pentru problemele romilor Gina Anton şi inspectorul Direcţiei de Sănătate Elena Dincă. Juristul Amalia Lupu a vorbit despre egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, apoi s-a vizionat un film despre imaginea femeilor rome în societate şi s-au dezbătut situaţiile respective. Inspectorul Gina Anton a prezentat aspecte din propria viaţă, cum a fost ea schimbată de şcoală, de dorinţa de a avea un statut în societate. Concluzia dezbaterii a fost aceea că pentru succes este foarte important ca angajaţii să-şi cunoască drepturile şi să nu accepte abuzurile angajatorilor sau autorităţilor.
Întâlnirea a avut loc în cadrul proiectului european "Împuternicirea femeilor rome pe piaţa muncii", derulat de Agenţia de Dezvoltare Comunitară "Împreună" în parteneriat cu Ministerul Muncii, Confederaţia Sindicatelor Libere "Frăţia" şi Institutul Naţional de Cercetare Ştiinţifică în domeniul Muncii şi Protecţiei Sociale. * întâlnirea s-a desfăşurat în cadrul proiectului "Împuternicirea femeilor rome pe piaţa muncii"
În urmă cu câteva zile a avut loc o dezbatere cu tema "Priveşte-mă aşa cum sunt!", la care au participat 40 de persoane cu diferite ocupaţii: mediatoare şi mediatori sanitari, şcolari şi experţi locali. Ei au fost informaţi despre discriminarea cu care s-ar putea confrunta la locul de muncă şi despre stereotipurile c