Numărul bucureștenilor bolnavi de gripă sau răceală a crescut în ultima perioadă, din cauza vremii deosebit de rece. Medicii recomandă zece modalități simple de a preveni îmbolnăvirea.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore, cazurile de gripă și răceală au crescut în rândul bucureștenilor, începând cu luna ianuarie. Viscolul și gerul care stăpânesc Capitala de mai bine de două săptămâni au contribuit la îmbolnăvirea oamenilor care au intrat în contact cu vremea capricioasă.
Contactați de reporterii „Adevărul”, medicii au sfătuit bucureștenii să se ferească de gripă și răceală prin zece modalități la îndemâna oricui.
Îmbrăcămintea corespunzătoare
Un aspect foarte important în sezonul rece este îmbrăcămintea corespunzătoare. Pielea trebuie să fie expusă cât mai puțin vântului puternic și ninsorilor abundente.
Evitarea expunerii la frig
Oamenii sunt sfătuiți să evite expunerile prelungite la temperaturi scăzute. Cei care vor să se ferească de gripă trebuie să stea cât mai puțin afară și cât mai mult prin preajma unei surse de căldură.
Reducerea fumatului
Fumătorii trebuie să reducă drastic consumul de țigări, care scade considerabil imunitatea și inhibă apărarea antiinfecțioasă a traheei și bronhiilor.
Alimentație bogată în calorii
Medicii îi sfătuiesc pe orășeni să consume cât mai multe alimente bogate în calorii. Specialiștii spun că nu este recomandat ca cei care vor să slăbească să țină dietă de slăbire când temperaturile coboară mai jos de minus 10 grade Celsius.
Proteine de calitate
Oamenii trebuie să beneficieze de proteine de calitate pe care le pot găsi în ouă și lactate, preferabil bio. De asemenea, carnea de vită și carnea de curcan sunt surse importante de proteine.
Evitarea fast