În Ucraina, unde temperatura ar putea coborî până la minus 30 de grade Celsius la sfârşitul săptămânii, autorităţile au încetat să mai comunice zilnic numărul victimelor frigului, fără a preciza motivul. Conform ultimului bilanţ oficial, cel de marţi, în Ucraina erau semnalate 135 de decese cauzate de frig. În Strâmtoarea Kerci, legătura dintre Marea Neagră şi Marea Azov, aproximativ 130 de nave erau blocate de gheaţă şi nu puteau primi ajutor din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.
În pofida creşterii temperaturii înregistrate în ultimele două zile, autorităţile din Polonia au semnalat joi moartea a trei persoane din cauza hipotermiei, bilanţul oficial ajungând la 77 de decese de la începutul valului de frig. La acestea se adaugă şi decesele a aproximativ 50 de persoane din cauza unor incendii şi intoxicări cu monoxid de carbon emis de sobe defecte.
În Rusia, frigul a provocat moartea a 110 persoane anul acesta, între care 46 de la începutul lunii februarie.
Au fost înregistrate decesele a 23 de persoane în Lituania, zece în Letonia şi al uneia în Estonia.
În Cehia, bilanţul oficial indică 25 de morţi din cauza temperaturii scăzute, după ce miercuri a fost găsit corpul unei persoane fără adăpost care a murit din cauza hipotermiei. La sfârşitul săptămânii sunt anunţate temperaturi de minus 40 de grade Celsius în zonele muntoase şi minus 25 de grade Celsius în Praga.
Autorităţile din România au semnalat decesul a 44 de persoane, cele din Bulgaria 29, iar în Slovacia au fost semnalate trei decese.
După ce au fost descoperite noi victime, bilanţul persoanelor ucise de frig în Balcani a ajuns la 32, dintre care 13 în Serbia, 11 în Bosnia, trei în Croaţia, trei în Muntenegru, una în Macedonia şi una în Albania.
Temperaturile înregistrate în această zonă au atins noi recorduri: minus 28 de grade Celsius în Bosnia, minus 26 de grade Cels