Premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu propune, joi, unui Parlament în care vor vota doar reprezentanţii coaliţiei, deputaţii independenţi având opţiuni diferite cu privire la votul de învestitură, informează Mediafax.
Mircia Giurgiu şi Florentin Gust spun că vor vota împotriva învestirii Cabinetului Ungureanu ."Voi vota împotrivă, pentru că nu m-au convins", a precizat Mircia Giurgiu.
Marian Săniuţă, fost membru PSD până în urmă cu un an, a precizat că va fi prezent la şedinţa plenului reunit în care urmează să fie dat votul pentru învestirea Cabinetului Ungureanu. "Dacă îmi sunt acceptate amendamente la programul de guvernare, votez Cabinetul", a declarat Săniuţă.
Formaţiunile din coaliţia guvernamentală au în prezent 243 de parlamentari, însă în şedinţa Camerei de joi dimineaţă urmează să fie înregistrată demisia din Parlament a deputatului PDL Teodora Trandafir. În plus, senatorul UDMR Verestoy Attila este în concediu medical.
Prin urmare, coaliţia are 241 de parlamentari care pot fi prezenţi la şedinţă, din care 17 sunt deputaţi ai minorităţilor naţionale. Aceştia au anunţat înaintea şedinţei de plen că votează în favoarea Cabinetului Ungureanu doar cu anumite condiţii.
De altfel, deputatul Nicolae Mircovici a declarat, joi dimineaţă, că există nemulţumiri în rândul minorităţilor pentru faptul că în coaliţie deciziile nu au fost în consonanţă cu punctele de vedere ale minorităţilor, iar fiecare reprezentant al acestui grup ar putea să voteze cum i-a cerut minoritatea din care face parte.
După înregistrarea demisiei Teodorei Trandafir, Parlamentul va avea 463 de senatori şi deputaţi, ceea ce înseamnă că pentru învestirea Cabinetului Ungureanu sunt necesare voturile favorabile a 232 de parlamentari.
USL a anunţat că nu participă la votul de învestitură a noului Guvern.
Votul va fi secret cu bile.
Premierul