In Marea Britanie s-a realizat recent un experiment pe o autostrada. Au fost luate datele (publice) de la politie privind numerele de inmatriculare ale autovehiculelor si, intr-un anumit punct, masinile au fost filmate si posesorii lor identificati. La un kilometru distanta, pe o pancarta electronica, au fost afisate in momentul trecerii fiecarei masini mesaje personalizate - „Sa ai un drum bun, Alex!”.
Ce reactie considerati ca au avut soferii cand si-au dat seama ca au fost identificati atat de usor? In loc sa se bucure si sa li se para placut mesajul, s-au aratat revoltati de initiativa.
In viitor, retelele sociale vor avea implementate sisteme similiare, de identificare automata a utilizatorilor, a starilor emotionale ale lor, urmarind si stiind tot ceea ce fac acestia. Acest lucru se poate realiza chiar in prezent, insa asta nu inseamna ca se si realizeaza, din cauza
atitudinii oamenilor in fata acestor initiative, a declarat, pentru Wall-Street.ro, Sean Sigleton, actionar al Skive.
„Si in prezent cele mai mari probleme sunt legate de securitatea vietii personale a utilizatorilor, in special pe Facebook. In viitor, consider ca aceste probleme vor creste si retelele sociale trebuie sa ia foarte in serios aspectul, intrucat grupuri de useri ar putea demola foarte usor ceea ce reteaua sociala a construit in ani intregi”, avertiseaza Sigleton, co-fondator al agentiei interactive Skive.
Practic, in viitor, retelele sociale vor ajunge sa se confunde cu „viata reala, de zi cu zi”, vom fi capabili sa comunicam vizual, real time iar retelele sociale isi vor imbunatati mult si design-ul.
In ceea ce priveste Romania, englezul co-fondator al Skive spune ca social media dar si activitatiile online din tara, in general, cresc, insa lipseste suport de la guvern. „Ar fi bine daca bloggerii ar colabora mai mult intre ei, pentru cresterea