Furnizorii de televiziune, internet şi telefon îşi facturează clienţii şi când nu oferă aceste servicii. Pentru a evita facturile nejustificate faceţi notificări scrise. Sursa: SHUTTERSTOCK
Fie că internetul, programele tv, telefonia funcţionează sau nu şapte zile din şapte dintr-o săptămână, abonatul este obligat de operator să plătească factura integral.
“Aveam internet doar patru ore pe zi"
Silvia Bolborici nu a beneficiat, în medie, decât de patru ore pe zi de internet, iar multe dintre canalele tv nu pot fi recepţionate.
"În aceste condiţii, am solicitat restituirea a 80% din valoarea abonamentului pentru serviciile pe care le-am plătit şi nu am beneficiat. Am cerut restituirea sumei de 320 de lei din 400 de lei achitaţi", spune aceasta.
Condiţiile RDS: “Abonatul să solicite în scris reducerea"
Singurul serviciu care a funcţionat a fost telefonia. "Eu am făcut sesizare la operator, mi s-a spus că se va rezolva, dar nu a fost aşa", mai adaugă Silvia.
RCS&RDS precizează chiar şi în contractele încheiate cu abonaţii că "nu va fi responsabil pentru nicio întrerupere rezultată din cauze ce exced controlul său şi nici pagubele pe care beneficiarul le-ar suferi".
În cazul lipsei de semnal, RCS&RDS se obligă să remedieze defecţiunea în 48 de ore.
“Neîndeplinirea culpabilă a obligaţiei de remediere a defecţiunilor dă dreptul abonatului să solicite, în scris, reducerea proporţională a plăţilor, pentru perioada care depăşeşte termenul contractual de remediere", mai este scris în condiţiile generale ale operatorului. Situaţii identice se înregistrează şi la ceilalţi operatori (UPC şi Romtelecom).
Romtelecom susţine că reduce abonamentul
"Avem obligaţia de a remedia deranjamentele apărute din culpa noastră în 72 ore de la data notificării de către client. Dacă nu se remediază aceste deranjamente în acest termen, compania