MIRCEA PEIA - specialist medicina complementara si reflexoterapie - Timisoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24
Unele dintre simptomele pe care le acuzati (greata si vomismente, colorarea urinei in rosu-brun) pot conduce spre suspiciunea de insuficienta renala, desi hematuria (urinarea cu sange) nu este neaparat simptomul caracteristic acestei patologii. De altfel, hematuria poate aparea intr-o larga varietate de afectiuni ale rinichilor si tractului urinar, cum ar fi infectia, litiaza, chisturile sau tumorile. Totusi, multe persoane cu hematurie nu prezinta nici una dintre aceste afectiuni, in ciuda evaluarii lor atente. Aceste persoane (depistate cu hematurie) sufera de ceea ce se numeste hematurie benigna, patologie care nu se asociaza cu afectarea renala. Cauza exacta a prezentei sangelui in urina nu este clara in cazul hematuriei benigne recurente, mai ales ca, exact ca in cazul dvs., celelalte analize urinare, sanguine si renale sunt normale.
Trebuie specificat ca hematuria benigna recurenta este destul de frecventa la persoanele care obisnuiesc sa depuna eforturi sustinute, iar incidenta hematuriei indusa de efort este direct proportionala cu durata si intensitatea activitatii fizice.
In mod normal, aceasta forma de hematurie nu necesita tratament si, in multe cazuri, dispare odata cu trecerea timpului. Asa se explica si faptul ca nu vi s-a prescris vreun tratament. In alta ordine de idei, exista si posibilitatea sa suferiti de o hematurie benigna de tip familial, care se depisteaza, de obicei, in copilarie, si care poate persista pe parcursul vietii, fara insa a produce vreo afectare renala sau alt gen de probleme.
Desi, in multe cazuri, este necesara o biopsie renala pentru a confirma diagnosticul hematuriei benigne familiale, nici acest tip de patologie nu necesita tratament; in afara de cazul in care se constata o concentratie c