Vitamina K este una dintre cele esentiale pentru organismul uman, insa uneori poate fi periculoasa. Atunci cand nu este asimilata in proportii normale poate cauza afectiuni grave.
De exemplu, eHow scrie ca vitamina K este daunatoare persoanelor care iau anticoagulante, iar in cazul altora poate duce la probleme hormonale sau icter.
Vitamina K este buna pentru ca oasele sa fie puternice, insa cei care sufera de tensiune arteriala sau boli de inima trebuie sa isi consulte medicul inainte de a o include in dieta.
Asta inseamna ca cei care doresc sa consume aluat de placinta, salata verde, bomboane, varza, spanac, broccoli, patrinjel, giluu, fasole verde, castraveti, mazare, rosii, ardei, morcovi si unele fructe, precum nucile, afinele, kiwi, murele si strugurii, ar fi bine sa se intereseze daca sunt in siguranta.
Vitamina K si secretele ei
In cazul alimentelor precum prune, pere, zmeura, mango, papaya si piersici, cantitatea de vitamina K este mai mica si nu sunt asa de periculoase.
Carnea de pui, curcan, miel si vita contin o cantitate mica din vitamina respectiva. Cartofii prajiti si margarina sunt pe la mijloc, in timp ce pastele fainoase si boabele de soia sunt periculoase.
Asta nu inseamna ca nu trebuie sa consumi produsele de mai sus, ci doar sa intrebi medicul atunci cand stii ca suferi de unele boli.
Vitamina K este una dintre cele esentiale pentru organismul uman, insa uneori poate fi periculoasa. Atunci cand nu este asimilata in proportii normale poate cauza afectiuni grave.
De exemplu, eHow scrie ca vitamina K este daunatoare persoanelor care iau anticoagulante, iar in cazul altora poate duce la probleme hormonale sau icter.
Vitamina K este buna pentru ca oasele sa fie puternice, insa cei care sufera de tensiune arteriala sau boli de in