Zile negre pentru afaceristul braşovean Ioan Neculaie, patronul echipei de fotbal FC Braşov şi, până recent, proprietarul parcului industrial de pe platforma fostei uzine de autocamioane Roman SA Braşov. Printr-o serie de sentinţe definitive şi irevocabile, instanţele de judecată din Braşov, Alba şi Craiova, plus Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, i-au anulat atât calitatea de acţionar majoritar al SC Pro Roman SA, societatea de administrare a parcului industrial, cât şi toate hotărârile AGA referitoare la majorarea capitalului social şi la transformarea acţiunilor din nominative în acţiuni la purtător.
Pe lângă acestea, Neculaie a fost condamnat anul trecut la 4 ani de închisoare cu suspendare de Judecătoria Braşov pentru infracţiunea de participaţie improprie la tulburare de posesie.
Totodată, el este şi "titularul" unui voluminos dosar în care procurorii DNA au început împotriva sa urmărirea penală pentru modul în care, la privatizarea fostei uzine de autocamioane Roman SA ca parc industrial, s-a autoîmproprietărit cu pachetul majoritar de 80% din acţiunile SC Pro Roman SA, în dauna Asociaţiei Pro Braşov, acţionarul majoritar iniţial. Deşi punerea sub urmărire penală a lui Neculaie a fost "bifată" de aproape 6 ani, singura realizare notabilă a procurorilor anticorupţie a fost, până în prezent, plimbarea dosarului de la DNA Braşov la DNA Bucureşti şi retur.
"Să vă ştergeţi la c.. cu ele!"
Pentru recuperarea pachetului majoritar de acţiuni de la SC Pro Roman SA de care fusese deposedată în mod fraudulos de Ioan Neculaie - după cum au constatat instanţele judecătoreşti - Asociaţia Pro Braşov a început, încă din primăvara lui 2004, un veritabil război în Justiţie, obţinând câştig de cauză în mai toate procesele judecate până acum. Iată doar câteva dintre principalele hotărâri judecătoreşti, definitive şi irevocabile, pronunţate în aceste pro