Peste 3.500 de unităţi de învăţământ sunt afectate la nivel naţional de vremea nefavorabilă, conform unui centralizator al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
‘În 20 de judeţe activitatea unităţilor de învăţământ se desfăşoară în condiţii de normalitate, în timp ce, în restul au fost raportate situaţii distincte. Astfel, în 6 judeţe, Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă au decis suspendarea integrală a cursurilor, atât în mediul urban, cât şi în şcolile din mediul rural, după cum urmează: Gorj – 13 şi 14 februarie, Giurgiu – 13 şi 14 februarie, Mehedinţi – 13 şi 14 februarie, Vrancea – 13 şi 14 februarie, Dolj – 13 februarie, respectiv Olt – 13 februarie. Pe de altă parte, în Buzău, comitetul judeţean a decis suspendarea cursurilor în data de 13 februarie doar în mediul rural, în timp ce în judeţul Vâlcea, de la decizia de suspendare a cursurilor pentru luni, 13 februarie, fac excepţie şcolile din municipiul Râmnicu Vâlcea’, precizează MECTS.
Potrivit sursei citate, restul judeţelor întâmpină situaţii mai puţin dificile. Astfel, 9 judeţe au raportat suspendarea cursurilor în mai puţin de 10 unităţi de învăţământ, în timp ce alte 5 judeţe înregistrează maximum 100 de unităţi de învăţământ închise.
Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului menţionează faptul că la nivelul fiecărui judeţ conducerea inspectoratului şcolar este parte componentă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), iar inspectorii şcolari generali participă la întâlnirile de lucru ale acestor structuri în cadrul cărora deciziile luate se află în strânsă concordanţă cu evoluţia condiţiilor meteorologice din fiecare zi.
‘Din momentul în care CJSU ia o hotărâre cu privire la desfăşurarea sau suspendarea cursurilor şcolare, inspectoratul şcolar judeţean este responsabil de informarea corectă şi promptă a opiniei