Procedura se va aplica pentru deblocarea maşinilor prinse în zăpada îngheţată care în unele locuri ajunge până la un metru - un metru şi jumătate, potrivit Primăriei sectorului 2.
"Oricâtă bunăvoinţă ar avea cetăţenii proprietari ai autoturismelor blocate şi oricâtă nevoie ar avea să le folosească, este de domeniul evidenţei că este imposibil ca ei să realizeze degajarea acestora cu mijloacele convenţionale pe care le au la îndemână (lopată, târnăcop, rangă). În plus, evoluţia prognozată a vremii şi consecinţele previzibile sunt de natură a complica lucrurile, prin caracterul repetitiv şi cumulativ al fenomenelor prezentate. Analizând aceste probleme, Comandamentul de iarnă de la Sectorul 2, la propunerea primarului Neculai Onţanu, a stabilit punerea în aplicare a unei proceduri care, aplicată fiind, va rezolva situaţia creată", potrivit sursei citate.
În prima fază autoturismul blocat este ridicat cu macaraua care echipează un autovehicul special şi este depozitat pe platforma acestuia. În zona eliberată de autovehicule intervin apoi utilajele care curăţă (până la bordură) zăpada îngheţată şi o încarcă în vehiculele care o transportă la locurile special stabilite. După degajarea carosabilului, autoturismul este descărcat de pe platformă şi este pus din nou în poziţia (locul) din care a fost ridicat.
Operaţiunea nu necesită prezenţa proprietarului autoturismului blocat / imobilizat şi nu presupune costuri pentru proprietar.
Procedura se va aplica pentru deblocarea maşinilor prinse în zăpada îngheţată care în unele locuri ajunge până la un metru - un metru şi jumătate, potrivit Primăriei sectorului 2.
"Oricâtă bunăvoinţă ar avea cetăţenii proprietari ai autoturismelor blocate şi oricâtă nevoie ar avea să le folosească, este de domeniul evidenţei că este imposibil ca ei să realizeze degajarea acestora cu mijloacele convenţionale pe care