Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a cerut ministrului Administratiei si Internelor declararea starii de alerta in Vrancea, relateaza Agerpres, dar Ministerul Administratiei si Internelor nu considera necesara o astfel de masura.
"Avand vedere faptul ca inca nu s-a reusit inlaturarea tuturor efectelor generate de caderile abundente de zapada si de viscol, la care se adauga aparitia unei iminente amenintari (emiterea unei avertizari meteorologice Cod Portocaliu de ninsori si viscol), care ar putea duce la agravarea situatiei din judetul Vrancea, am cerut ministrului Administratiei si Internelor sa-si dea acordul pentru declararea starii de alerta in judetul Vrancea", a declarat Sorin Hornea, prefectul judetului Vrancea, citat de Agerpres.
Pentru aprobarea starii de alerta va fi necesara parcurgerea a inca doua etape, respectiv obtinerea acordului ministrului Administratiei si Internelor si aprobarea acestei masuri de membrii CJSU Vrancea. Potrivit unui comunicat al Prefecturii, nicio comuna din judetul Vrancea nu mai este complet izolata, in schimb mai sunt izolate 30 de sate din 13 comune in care nu se poate ajunge din cauza drumurilor impracticabile.
Purtatorul de cuvant al MAI, Marius Militaru, a afirmat insa ca nu este necesara declararea starii de alerta, in conditiile in care aceasta masura "nu presupune nimic in plus fata de cele facute pana acum, doar numite restrangeri ale drepturilor constitutionale", a spus acesta, la Antena 3.
"Dincolo de aceste catalogari, trebuie sa ne facem treaba si sa-i ajuta. Nu e necesar sa declaram stare de alerta", a adaugat Marius Militaru.
El a fost insa contrazis de presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, care a sustinut ca prin declararea starii de alerta "pot fi dispuse orice masuri pentru inlaturarea gradului de forta majora".
"Ii