Filarmonica Piteşti organizează joi, 16 februarie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert simfonic în care, alături de orchestra Filarmonicii, dirijorul Alexandru Ganea, vor evolua doi violonişti de prestigiu: Gabriel şi Simina Croitoru, tată şi fiică, prezenţi pentru prima oară, la Piteşti, în această formulă.
În program: Gioachino Rossini - Uvertura la opera Bărbierul din Sevilla, G. Pugnani - Fr. Kreisler - Preludiu şi Allegro, Fritz Kreisler - Caprice viennois, Liebesleid şi Liebesfreud, Pablo de Sarasate - Melodii lăutăreşti op. 20, Fantezia Carmen, Navarra op. 33.
Născută în 1990, Simina Croitoru face parte dintr-o familie de violonoşti: mama, Ioana, profesoară, şi tatăl, Gabriel, muzician de prestigiu. Mediul familial a contribuit la formarea sa ca artist, alături de studiile de la Liceul de Muzică „George Enescu” din Bucureşti şi de la Universitatea Naţională de Muzică din Capitală. A urmat cursurile Academiei de Muzică Franz Liszt din Weimar (Germania), unde a studiat vioara cu Friedrich Eichhorn. Laureată a mai multor concursuri naţionale şi internaţionale, a concertat, ca solistă, pe toate scenele filarmonicilor din ţară. Are un repertoriu bogat și variat, iubește în mod special muzica lui Mozart, dar şi pe cea a lui Paganini, Lalo sau Sibelius.
Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Gabriel Croitoru are, în palmares, ca solist, sute de concerte cu filarmonicile din ţară, dar şi din străinătate, acompaniat de celebre orchestre, inclusiv London Royal Philharmonic, Monte Carlo Symphony sau Lyon Symphony.
Apreciat pentru tehnica sa de însuşi Yehudi Menuhin, Gabriel Croitoru cântă, din 2008, la vioara Guarneri Del Gesu, care i-a aparţinut marelui compozitor George Enescu, se arată într-un comunicat al Filarmonicii Pitești.