Consecinţă. Dacă ai părul foarte uscat şi vei continua să-l vopseşti la intervale prea scurte, se va deteriora şi mai mult Recomandări pentru păr uscat
Părul uscat este lipsit de strălucire, aspru, se încurcă uşor, iar vârfurile sunt despicate. Când începe să semene cu o lână, este semn clar că e afectat de lipsa de sebum şi are nevoie de rehidratare. În acest caz, se impune să reacţionezi pentru a-l repara: spală-l doar o dată pe săptămână, cu un şampon care să conţină tensioactivi nonionici; limitează permamentul, decolorarea şi colorarea; nu îl descurca prin mişcări bruşte, ci blânde; lasă-l să se usuce natural sau foloseşte un foehn cu reglaj de temperatură; nu folosi produse de styling care conţin alcool: usucă părul.
Zilnic, pierdem cam 55 de fire
În general, avem între 100.000 şi 130.000 de fire de păr. Femeile blonde au mai mult păr decât cele brunete, dar, de obicei, este mai fin. Părul se regenerează la fiecare cinci ani. Anual, pierdem cam 20.000 de fire de păr şi, în medie, 55 pe zi. Când este cazul să-ţi faci griji? Atunci când observi că, de fiecare dată când îţi treci mâna prin păr, îţi cad aproximativ zece fire.
Foloseşte produse potrivite
Înainte să începi să foloseşti anumite produse de îngrijire, trebuie să-ţi cunoşti exact părul: tipul, eventualele carenţe (căderea în exces, mătreaţă, vârfuri despicate). Dacă părul este gras, trebuie să utilizezi produse care să regleze glandele sebacee, care secretă sebum în exces. Dacă părul este uscat, trebuie să optezi pentru produse care să-l hrănească şi să-l catifeleze. Dacă observi prezenţa mătreţii, este recomandat să foloseşti produse speciale de combatere a acestei probleme. În cazul în care remarci o cădere anormală a părului, este bine să te orientezi spre soluţii care stimulează scalpul, creşterea şi regenerarea părului.
Efectul uleiurilor vegetale
Uleiurile